Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΙΠΑΣ Castello

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΙΠΑΣ...



ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΙΠΑ PETERSON

Πίπα Καπνού: Γέμισμα και 'Αναμμα Πίπας

Πίπες και Καπνοί (Κάπνισμα Πίπας): Γέμισμα και 'Αναμμα Πίπας: Πως γεμιζουμε το μπολ αναλογα το ειδος του καπνου? Την σταχτη πως την τιναζουμε? Τα σπιρτα ή τον αναπτηρα μας πως τα χρησιμοποιουμε? Εχει ει...

Πίπα Καπνού: Καθάρισμα

Πίπες και Καπνοί (Κάπνισμα Πίπας): Καθάρισμα Πίπας: Πως καθαριζουμε την καινουργια πιπα μας? Τι ειδη μακτρων να παρουμε? Πως γινεται η συντηρηση? Τι κανουμε αμεσως μετα το καπνισμα? __________...

ΚΑΒΙΛΙΑ (νέο φίλτρο πίπας)

                                                                                                     source:http://pipe-smoke.blogspot.gr
Για όσους έχουν πίπα με φίλτρο 9mm υπάρχουν αντάπτορες για να δοκιμάσουν να καπνίσουν χωρίς φίλτρο.Το υλικό του αντέχει στην θερμοκρασία πλην όμως είχα εδώ και καιρό την ανησυχία να βρω κάποιο άλλο υλικό.
Έπρεπε να ταιριάζει στο σχήμα και στις διαστάσεις αυτού,να αντέχει την θερμότητα,να είναι από κάποιο φυσικό ας το πούμε υλικό πχ ξύλο. Θυμόμουν απο παλαιότερα μαστορέματα σε έπιπλα κάτι κυλινδράκια τα οποία τα χρησιμοποιούν ως σφήνες,οι λεγόμενες ως Καβίλιες!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΜΑΝΙΑ


Πολύ λίγοι καπνιστές πίπας προτιμούν τον απλό, αγνό καπνό -εκτός από εκείνους που προτιμούν να καπνίζουν Αγγλικά μίγματα. Η πλειοψηφία των καπνών πίπας που είναι διαθέσιμοι είναι στη πραγματικότητα μίγματα με περισσότερους ή λιγότερους γευστικούς παράγοντες και αποστάγματα αρωμάτων. Ωστόσο, τις περασμένες δεκαετίες και κατά κάποιο τρόπο ενάντια στο γενικότερο ρεύμα πάντα υπήρχε χώρος για καπνούς πίπας χωρίς γεύση. Κάποια παραδείγματα αποτελούν τα νούμερα 1-4,6,7 και 11 από την ποικιλία TORBEN DANSK, από την ποικιλία Βιρτζίνια ο veermaster ή skipper's και ο gordon pym (μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ποικιλίες latakia τα τελευταία 25 χρόνια) και να μη ξεχνάμε τα μίγματα της BILL BAILEY'S "Best" και "Balkan". Πέρα από αυτό, μια γκάμα από απλά φυσικά χαρμάνια καπνού είναι ευρέως διαδεδομένα για περίπου παραπάνω από τα τελευταία 25 χρόνια, κάποια από τα οποία είναι κατάλληλα για να καπνίστουν χωρίς κάποια μίξη με άλλο χαρμάνι.