Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ: ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ


Εδώ είναι που μπορείτε να βρείτε το νόημα όλων των σημαντικών όρων σχετικά με το πούρο!

Band (δαχτυλίδι)  - Το δαχτυλίδι είναι φτιαγμένο από χαρτί και έχει το όνομα της μάρκας του πούρου, τυλιγμένο κοντά στο κλειστό άκρο του πούρου και συνήθως τοποθετείται με κόλλα από λαχανικά.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΚΑΠΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΠΑ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΠΑ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΠΙΠΑ

ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΙΠΑ Savinelli

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΙΜΗ

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ: ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΗΡΑ ΒΟΥΤΑΝΙΟΥ

ΠΙΠΑ ΚΑΠΝΟΥ: Στρώσιμο Πίπας

Πίπες και Καπνοί (Κάπνισμα Πίπας): Στρώσιμο Πίπας: Εδω θα περιγραψουμε πως στρωνουμε την πιπα μας δηλαδη πως κανουμε τα πρωτα μπολ.Σκοπος μας ειναι η σωστη δημιουργια επιστρωσης για την αποφυ...

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ SAVINELLI

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ: ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΥΡΩΝ


4 ίντσες ή 9 ίντσες; Παχύ ή λεπό; Είναι τα μεγαλύτερα πραγματικά καλύτερα;

Στα πούρα, όπως και στην πραγματική ζωή, υπάρχει πολλή φασαρία γύρω από το μέγεθος. Αλλά κάνει πραγματικά τη διαφορά; Θα πρέπει να περιμένετε ένα παχύ και εκφοβιστικό πούρο εννέα ιντσών να είναι καλύτερο από ένα μέτριο 4μισή ιντσών;Σε αυτό το άρθρο, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα του μεγέθους. Θα σας διδάξει πώς να τα "ζυγίζετε" με το μάτι και πώς συγκρίνονται πραγματικά τα μεγαλύτερα με τα μικρότερα.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ: ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΥΡΩΝ



Το χρώμα του περιτυλίγματος ενός πούρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του. Εξαρτάται από τα φύλλα που χρησιμοποιήθηκαν για το τύλιγμα και στη μέθοδο ωρίμανσης. Κάθε τύπου περιτύλιγμα δίνει μια μοναδική γεύση και μοναδικό άρωμα σε ένα πούρο.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΥΡΟΥ


Το πούρο μπορεί να χωριστεί σε πολλά λειτουργικα μέρη κατά το μήκος του αλλά και σε κάθετη τομή. Κάθετα τα μέρη του διακρίνονται στο "καπάκι" (cap), το "σώμα" (body), και το "άκρο" (foot/tuck).

"Cap" (καπάκι) είναι μια ελεύθερη άκρη καπνού που κολλούν στο πάνω μέρος του πούρου με φυσική κόλλα. Αποτρέπει το να ξετυλιχθεί το περιτύλιγμα του πούρου.